SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

“BAĞIMSIZ BİR ÜLKE OLMAK İÇİN ÜRETMEK ZORUNDASINIZ”

“BAĞIMSIZ BİR ÜLKE OLMAK İÇİN ÜRETMEK ZORUNDASINIZ”
Bu haber 16 Mayıs 2022 - 12:06 'de eklendi.

Büyükçekmeceli çiftçiler ile bir araya gelen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bağımsız bir ülke olmak için üretmenin ve çalışmanın şart olduğunu söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi’nin 14 Mayıs Çiftçiler Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltıya çok sayıda çiftçi katıldı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin Celaliye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri Murat Erçağ, Gülderen Başkan ve Kerem Ereke, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Kazancı, Muzaffer Cive’nin yanı sıra bölgede tarımla uğraşan çok sayıda çiftçi katıldı.

“Üreten, emek veren, çaba veren sizsiniz”

14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü kutlayan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı: ‘’Üreten sizsiniz, emek veren sizsiniz, çaba veren sizsiniz. Sizin yaptığınız işi hepimizin bilmesi gerekiyor. Bunun ile ilgili yapılan çalışmalarımız var. Siz zaten belediyemizin yapmış olduğu çalışmaların farkındasınız. Katılımız için sizlere çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. İyi ki geldiniz” ifadesini kullandı.

“Dijital olarak toprağınızın analizini yapıyoruz”

Belediye Meclis Üyesi Murat Erçağ şöyle konuştu: “Öncelikle 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nüzü kutluyorum. Hepiniz hayırlı, bol ve bereketli olmasını diliyorum. Gerçekten çok zor koşullar altında üretim yapıyorsunuz. Bir traktörün iki çift lastiği için 20 bin TL ödendiğini duyuyoruz. Daha bunun ile ilgili bir sürü bir sürü sıkıntılı dönemden geçiyorsunuz. Gerçekten devrim yaratıyorsunuz. Zamanın koşullarına meydan okuyorsunuz. Hepinizin emeğine sağlık. Biz de Büyükçekmece Belediyesi ve BÜTKOOP Tarım Kooperatifi olarak daha önce sosyal medyada paylaştığımız toprak analizimiz ile alakalı bir bilgilendirme yapalım istedik. Burada duymamış olanlar var ise bu konu ile ilgilenenler var ise onlara yardımcı olmak istiyoruz. Toprak analiz cihazımız var. Dijital toprak analiz cihazımız. Tarlalarınızda alınan toprak numunelerini Bizim Tarım Müdürlüğüne ulaştırdığınızda biz bunları çok kısa bir süre içerisinde analizini sağlayıp hızlıca size WhatsApp ya da mail yoluyla ulaştırıyoruz. Bunun ile beraber dijital tarımda size faydalı olacağını düşündüğümüz yeni bir projemiz başlıyor. İnşallah yakın zamanda onu da sizlere duyuracağız.’’

“Cumhuriyetin kurucu ayarlarına geri dönmek lazım”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tarım Kredi Kooperatifi’nin önemine değinerek şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk size bir çağrı yaptı. Dedi ki: “Ülke çok zor durumda. Vatanın size ihtiyacı var.’’ Siz ne yaptınız? Yani sizin atalarınız tarlasını, tapanını bırakıp cepheye koştular. Önce düşman işgalinden ülkeyi kurtardılar. Çünkü bağımsız bir ülkede yaşamamız gerekliydi. Kılıç ve saban. Kılıç ile ne yaptık? Önce bağımsızlığımızı sağladık. Bağımsızlığımız sağlamak geçici, kısa bir süredir. Halka dersiniz ki: ‘’Biz bağımsız bir ülke olduk. Bağımsız bir ülke olmak için üretmeniz lazım. Çalışmanız lazım ve bunun bir karşılığının olması lazım. Önce ülkemizi kurtardık. Sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne yaptı? Hemen İzmir’de bir İktisat Kongresi topladı ve dedi ki: ‘’Üreten köylü milletin efendisidir.’’ Milli ekonominin temeli tarımdır. Şimdi bugün sizin içinizde bulunduğunuz durumu çok iyi biliyorum. Çünkü geziyorum. Bu inanın sürdürülemez. Yani siz birkaç sene sonra artık tıkanırsınız. Zaten son 10 yıldan beri ciddi tıkanıyorsunuz. Borcunuz var. Bu sürdürülemez. Ne yapmak lazım? Cumhuriyetin o kurucu ayarlarına geri dönmek lazım. Kurucu ayarlarında ne vardı? Şeker fabrikaları vardı. Şeker pancarını planlı bir şekilde üretirdi çiftçiler. Alım garantisi vardı. Fabrika alırdı. Senin hayvanların içinde sana bedava küspe verirdi ve üretim bu şekilde canlanırdı. Çapacılar da günlük yevmiye alırlardı. Kamyonlarda taşırdı. Ekonomiye katkı sağlardı. ‘’

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER