SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BABACAN, BÜYÜKÇEKMECE’DEN İKTİDARA YÜKLENDİ…

BABACAN, BÜYÜKÇEKMECE’DEN İKTİDARA YÜKLENDİ…
Bu haber 15 Eylül 2021 - 10:58 'de eklendi.

Deva (Demokrasi ve Atılım Partisi) Kurucu Genel Başkanı Ali Babacan, Büyükçekmece’de Partisinin ilçe binasının açılışını yaptı. Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen açılışta yaptığı konuşmada iktidarı eleştiren Babacan, “Ülke yönetimini ele geçirenlerin, baskıcı bir zihniyeti dayatma alışkanlıkları ortadan kalkmadı. Taraflı cumhurbaşkanlığı sisteminin bilançosu bu millete ağır oldu dedi.

Babacan, Milletin kalbi olan Meclis fiilen Cumhurbaşkanı’na neredeyse bağlandı. Bağımsız ve tarafsız olması gereken yargı hükûmetin neredeyse tamamen kontrolüne girdi. Her türden muhalif ses, keyfi tutuklamalarla karşı karşıya bırakıldı. Sivil toplum bastırıldı. KHK’larla insanlar hukuksuzca işlerinden atıldı. Çok sayıda vatandaşımız Türkiye’yi terk etmek zorunda kaldı.” diye konuştu.

“Yeni bir toplumsal sözleşme yapmaya davet ediyorum”

Babacan konuşmasının devamında ise, “Bizim bir davetimiz var. Davetimiz Türkiye’nin tüm demokrat seslerinedir. Kimliği, inancı, ideolojisi her ne olursa olsun, onları bu çatı altına davet ediyoruz. Özgürlük, hak, adalet ve demokrasi ilkeleri etrafında, yeni bir toplumsal sözleşme yapmaya davet ediyoruz. Cesur, özgür ve zengin bir Türkiye’ye davet ediyoruz.” diye konuştu.

Kanal İstanbul Projesi’nin İstanbul ve Türkiye için yaratacağı sorunları anımsatan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bunun bir “rant projesi” olduğunu savundu. Beklenen İstanbul depremine de dikkat çeken Babacan, iktidara, “Türkiye keyfi yönetim elinde adeta can çekişiyor” sözleriyle yüklendi.

“Başkan Akgün, biran olsun ayrılmadı”

Deva Partisi Büyükçekmece ilçe başkanı Dr. Ekrem Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış töreninde Büyükçekmece belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanısıra CHP Büyükçekmece ilçe yöneticileri, İyi Parti Büyükçekmece ilçe başkanı Burhan Karatosun ile HDP Büyükçekmece ilçe başkan ve yöneticileri ile Deva Partisinin komşu ilçe Başkan ve yöneticileri hazır bulundu.

Babacan, açılış sonrası ise ilçede kısa bir esnaf ziyaretinde bulundu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER