SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Azmi Ekinci; Esenyurt’un ulaşım problemini ortadan kaldıracağız…

Azmi Ekinci; Esenyurt’un ulaşım problemini ortadan kaldıracağız…
Bu haber 07 Mart 2019 - 11:23 'de eklendi.

AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, ilçedeki metro hatları düzenlemesi, kavşak ve tünel yapımı, yeni otopark projeleri ve ilçedeki otobüs hatlarına getirilecek ilave sefer ve değişimlerle ilçenin ulaşım problemini ortadan kaldıracağız.

AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, geliştirdiği kapsamlı projelerle ilçenin yıllardır kronikleşmiş sıkıntılarını bitirecek. İlçenin nüfusunun hızla büyümesi sonucu ortaya çıkan çözüm bekleyen ihtiyaçlardan birisi de ulaşım. Ekinci ,çok yönlü ve bütüncül projeler zinciriyle ilçenin ulaşımına rahat bir nefes getireceğiz. Ekinci’nin ana projeleri metro, kavşak ve alt geçit yapımı, otopark, ilçedeki minübüs ve otobüs hatlarının yoğunluğa göre revize edilmesi, ring seferler konması, yeni hatlar yapılması ve yeni otopark yapımı gibi bölümlerden oluşuyor.

İnsanların yarısı metroyla taşınacak

Ekinci ulaşımla ilgili projeleri hakkında bilgi verirken yeni yatırımlarla E-5 karayolu üzerinde bulunan ilçenin TEM, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı gibi ana mecralara ve İstanbul’un diğer ilçelerine ulaşımın hızlanacağını belirterek “ Burada ilçemizde yapımı planlanan metro hatları önemli rol oynayacak. Projesi tamamlanan birincisi Sefaköy-Halkalı hattı, ikincisi Mahmutbey Esenyurt hattı, üçüncüsü Firuzköy-Hadımköy hattı ve bunların E-5 hattına kadar uzatılmasıyla Esenyurtumuzun her yerinden ulaşım kolaylaşacak. İstanbul’un her noktasına ulaşabilen ve İstanbul’un her noktasından ulaşılabilen bir Esenyurt için metro hatları projesi hazırladık. Bu projeyle ilçenin yüzde 50’si metroyla taşınacak” şeklinde konuştu.

Kavşak ve tünellerle trafik rahatlayacak

Ekinci, kavşak ve tünel projeleriyle de ilgili bilgi verirken “ Büyükçekmece-Esenyurt –Avcılar tüneli inşa edilecek. Proje kapsamında, İstanbul’un en önemli sorunlarından birisi olan trafiği rahatlatmak için şehrin ana arterleri E-5 ve E-6 karayollarını bağlayacak olan birbirinden bağımsız 6 tünel yapılacak. Araç trafiğinin akıcılığını 7 gün 24 saat diri tutabilmek için ana bağlantı yolları ve şehir içi ulaşımı rahatlatacak 7 adet kavşak ve alt üst geçitli proje hazırladık” dedi.

17 otopark yapılacak

Ekinci, ilçede trafiği yavaşlatan unsurlardan birisi olan park sorununa da çözüm getirirken “ 17 yeni otopark inşa edilecek. Bununla 7 bin araç caddelerden çekilecek. Kapalı pazarların haftanın 6 günü otopark olarak kullanılmasıyla da 3-4 bin araca park yeri bulunacak” dedi. Ekinci ayrıca farklı güzergahlardaki hat ve sayılarının çoğaltılarak daha hızlı ve konforlu ulaşımın gerçekleştirileceğini bildirerek “ oluşturulacak ring seferleriyle de vatandaşlar ulaşım akslarına taşınacak” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER