SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Avcılar’da Eğitim Seferberliği Sürüyor

Avcılar’da Eğitim Seferberliği Sürüyor
Bu haber 03 Eylül 2019 - 11:32 'de eklendi.

Eğitime verdiği önemi her fırsatta dile getiren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, yeni okul dönemi yaklaşırken Avcılar’da çocuklar için başlattığı eğitim seferberliğini sürdürüyor.

Avcılar’da yüzme bilmeyen, daha önce havuza ya da denize hiç gitmemiş çocuklar için okul bahçelerine havuzlar kurduran, Avcılarlı çocuklara 10 bin adet kitap dağıtan, okulların boyalarını yenileyerek temizliklerini gerçekleştiren Avcılar Belediyesi, çocukların eğitimi için yeni projeler geliştirmeye devam ediyor.

Yeni okulun inşaatı başladı

Türkiye’nin en kalabalık okulu olma özelliğini taşıyan 5 bin 300 kişilik Avcılar Leyla Bayram İlköğretim Okulu’nun bulunduğu Yeşilkent Mahallesi’nde toplam 48 derslik kapasiteli bir okulun inşaatının başladığı müjdesini veren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, yine Yeşilkent Mahallesi’nde bir başka okul daha inşa edilmesi için görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Okul inşaatını ziyaret ederek çalışmaları yerinde izleyen Hançerli, “24 derslik ortaokul, 24 derslik ilkokul olmak üzere Yeşilkent’te önemli bir konumda, 3 km yürüyerek okula giden çocuklarımızın olduğu bir bölgede okul inşaatı başladı. Biz de belediye olarak günden güne takip ediyoruz ve her türlü desteği sunuyoruz. Yine bir başka okulla ilgili de görüşmelerimiz sürüyor. Eğer o okul da başlarsa Yeşilkent’in okul problemini çözeceğiz. Türkiye’de yoğunluk bakımından liderliği elinde bulunduran bir okul var biliyorsunuz, 5 bin 300 öğrencisi olan Leyla Bayram İlköğretim Okulu. İnşallah okulumuz yoğunluk açısından liderliğini kaybedecek. Başarıda lider olacak inşallah. Onun için de yoğun bir çalışma sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocuklara 5 bin adet çanta

“Yürüttüğümüz birçok hizmeti sessiz sakin ve yardım alanları incitmeden sürdürüyoruz” diyen Turan Hançerli, ekonomik durumu iyi olmayan çocuklara çanta dağıtılacağını belirterek, “Yakında okullar açılıyor. Biz de ekonomik durumu iyi olmayan çocuklarımız için 5 bin adet çanta tedarik ettik. Bu çantalarda ne belediyemizin ismi ne de kendi ismimiz yazmıyor. Yani çocuklarımızın çantaları hediye bizden hediye olarak aldıklarını kimse bilmesin diye üzerine herhangi bir isim yazmak istemedik” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER