SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ANNESİZ KALAN YAVRU KÖPEĞE ESENYURT BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI

ANNESİZ KALAN YAVRU KÖPEĞE ESENYURT BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI
Bu haber 07 Ocak 2020 - 10:00 'de eklendi.

Soğuk kış günlerinde sokakta kalan yavru köpeğe Esenyurt Belediyesi sahip çıktı. Annesini kaybeden minik yavrunun yeni yuvası belediyenin barınağı oldu.

Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Esenyurt Sultaniye Mahallesi’nde gece saatlerinde soğuktan donarken bir vatandaşın fark ederek evine aldığı yavru köpeğe sahip çıktı. Köpeği bulan vatandaş Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerini arayarak soğuktan donan minik yavrunun bakımı ve sahiplendirilmesi için belediyeye teslim etmek istediğini söyledi. Gelen telefon üzerine harekete geçen ekipler, minik yavruyu ihbarın geldiği adresten alarak Esenyurt Belediyesi Modern Hayvan Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ne getirdi. Burada gerekli sağlık kontrolleri yapılan ve karnı doyurulan yavru köpek soğuk kış şartlarından etkilenmemesi için sahiplendirilene kadar barınakta Esenyurt Belediyesi’nin misafiri olacak.

 ‘SAHİPLENDİRİLENE KADAR BARINAKTA MİSAFİRİMİZ OLACAK’

Barınağa getirilen yavru köpeğin herhangi bir sağlık probleminin bulunmadığını söyleyen Veteriner Teknikeri Esra Güney, “Vatandaşımız bu yavrumuzu dışarıda soğuktan donmak üzereyken bulmuş ve bir akşam evinde misafir ederek uygun sıcak ortamı sağlamış. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ancak evde aynı ortamı sürekli sağlayamayacağı için bizi aradı, ekiplerimiz adrese giderek hayvanı teslim aldı. Yapılan ilk kontrollerinde herhangi bir sağlık probleminin olmadığını anladık. Bundan sonra sahiplendirme süreci başlayacak. Tek umudumuz güzel, uygun bir yuvaya sahiplendirebilmek. Minik yavrumuz sahiplendirilene kadar barınağımızda misafir olacak” dedi.

ESENYURT BELEDİYESİ HAYVAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR

Gelen ihbarlar doğrultusunda ilçedeki yaralı ve yardıma muhtaç hayvanların yardımına koşarak daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlayan Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, diğer sokak hayvanlarının soğuk kış şartlarından etkilenmemesi için ilçenin çeşitli yerlerine kedi ve köpek evleri bırakarak düzenli mama desteği sağlıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER