SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Akgün’den 7. Dönem Mesajı…“Büyükçekmece de yaşananlar kitap oluyor”

Akgün’den 7. Dönem Mesajı…“Büyükçekmece de yaşananlar kitap oluyor”
Bu haber 09 Mayıs 2019 - 19:17 'de eklendi.

Büyükçekmece de 6 Dönem üst üste Belediye başkanlığını kazanan Başkan Dr. Hasan Akgün, Bugün gerçekleşen Belediye meclisinde konuştu. Akgün, 7. Döneme hazırlanıyoruz dedi. 

Gülkoku’ya ayar çekti..!  

“Sen senin eline tutuşturulan yazıyı okuyorsun”

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumu bugün gerçekleşti. Gündemdeki görüşülen maddeler arasında yer alan Büyükçekmece Belediyesi’nin 2018 Yılı Kesin Hesapları hakkında yazılı bir metini okuyarak eleştirilerde bulunan Ak Parti’nin grup başkan vekili Okan Gülkoku, belediyenin iyi yönetilmediği ve belediyenin liyakatsız kişilerin elinde olduğunu ileri sürerek bütçenin savurganca harcandığı eleştirisinde bulundu.

Başkan Akgün, Ak Parti grup başkan vekili Okan Gülkoku’nun belediyenin iyi yönetilmediği eleştirisinde bulunduğu ve belediyenin liyakatsız kişilerin elinde olduğunu ileri sürdüğü sözlerine sert cevap vererek, sen senin eline tutuşturulan kağıttaki yazıyı okuyorsun, ben sana ne diyim, Liyakatsız dediğin bu Kişiler 84 yılından bugüne bu belediyeyi yönetiyorlar, gayette liyakatlı kişilerdir. çokta güzel hizmetler yaptılar yapmaya da devam ediyorlar ve daha çok yapacaklar 7. döneme hazırlanıyoruz dedi.

Mecliste, Büyükçekmece Belediyesi’nin 2018 Yılı Kesin Hesapları oy çokluğu ile kabul edildi.

 “Belediyeleri sıkıntılı günler bekliyor”  

 Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumunda gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Gündemin ilk maddesi olan Büyükçekmece Belediyesi’nin 2018 Yılı Kesin Hesapları, Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu doğrultusunda görüşüldü ve oy çokluğu ile karara bağlandı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyeleri ekonomik anlamda sıkıntılı günler beklediğine dikkat çekerek; “Türk Belediyeciliği iflas etmiştir. Dün belediye başkanı seçilip mührü alanlar bugün bırakmak istiyor. “Maaş veremiyorum, mazot alamıyorum diyorlar”. Ben de diyorum ki çöp de toplayamayacaksınız. 2018’e kadar belediyelere devletten bu kadar vergi geliyordu. 6 milyon gelirken Büyükçekmece’ye 1 buçuklara kadar düştü. 1398 belediyeden bahsediyorum. Bu kadar pay gelirken devletin ekonomisinin iflas etmesi nedeniyle her geçen gün aşağı düşüyor. 42 yıllık belediyecilik eğitimi alan Hasan Akgün bunu söylüyor. Hükumetimizin tamamının konuya vakıf olduğunu biliyorum. Defalarca rapor verdik. Bu saatten sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın ve iktidarın meselesidir. Belediyeler çökerse başka sorunlar başlar” ifadesini kullandı.

  Ata’yı anma programına davet etti

 Başkan Akgün, gündem dışı konuşmasında ise tüm vatandaşları 19 Mayıs’ta düzenlenecek Cumhuriyetin 100’üncü yılında “Ata’yı Anma” programına davet ederek Ata’ya saygı için yürümeye ve fener alayına davet etti. Başkan Akgün meclis gündem maddelerinin yanı sıra vatandaşları 12 Mayıs Pazar günü anneler günü nedeniyle belediye hizmet binası önünde “Anneler Günü İftarı” düzenleneceğini belirterek tüm annelerin Anneler Gününü kutladı. 

“Büyükçekmece de yaşananlar kitap oluyor”

Meclis toplantısı sonrası gazetemizin seçim sonrası Büyükçekmece de yaşanan sürece dair sorularını yanıtlayan başkan Akgün, o süreçte Büyükçekmece de yaşananlar kitap haline getirdiklerini belirterek, Türk yerel demokrasisinde kara hafta Büyükçekmece adında kitap yazıyoruz dedi. Akgün, 3 Nisan -10 Nisan arası Büyükçekmece de yaşananlar kitap haline getiriyoruz şu anda hazırlanıyor. O süreçte Türkiye ve Dünyadan herkes beni aradı Büyükçekmece de neler oluyor diye şimdi yakında çıkaracağımız bu kitapta her şey ayrıntısına kadar yazılacaktır dedi. 

Akgün, Yenilenen İstanbul seçimleri için ise bizim adayımız Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran da en az yüzde 55 İle seçilecektir diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER