SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Akgün:“Bu millet size 31 Mart’ta metro ve metrobüsü gösterecek!”

Akgün:“Bu millet size 31 Mart’ta metro ve metrobüsü gösterecek!”
Bu haber 25 Mart 2019 - 14:02 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her seçim öncesinde Büyükçekmece halkına metro ve metrobüs sözü verilmesine karşın bugüne kadar bu sözün yerine getirilmediğini hatırlatarak; “Şimdi yine çıkmış bize oy verin size metro ve metrobüs getireceğiz’ diyorlar. Ama bu millet size 31 Mart’ta metro ve metrobüsü sandıkta gösterecek” diye konuştu.

 

Celaliye Yahya Kemal Beyatlı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen “Mutluluk Şehri Buluşması” binlerce Büyükçekmeceliyi bir araya getirdi. Başkan Akgün’ü sevgi gösterileri ile karşılayan Büyükçekmeceliler zaman zaman davul zurna eşliğinde halay çekip, gönüllerince eğlendi.

“Üzerimizde zeka testi yapıyorlar”

 İmar planları başta olmak üzere pek çok konuda bölge halkına yalan ve yanlış bilgiler verildiğini belirten CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Celaliye, Kumburgaz, Kamiloba ve Güzelce halkını başkalarıyla karıştırdılar. Buranın eğitim seviyesi İstanbul’un iki buçuk katı. Bizim üzerimizde zeka testi yapıyorlar. 25 yıldır Büyükçekmece’ye metro geleceğini ifade edenler usanmadan, utanmadan sıkılmadan hala ‘Bize oy verin size metro ve metrobüs getireceğiz’ diyor. Bu millet size 31 Mart’ta metro ve metrobüsü sandıkta gösterecek” diye konuştu.

“Türk belediyecilik tarihine kara bir leke olarak geçti”

Mevlüt Uysal’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atanmasının ardından Arnavutköy’de yaptığı konuşmaya da değinen Başkan Akgün; “Karşımdaki aday Arnavutköy’de basının önünde Ak Parti’ye daha çok oy verenlere hizmet yaparım diyerek Türk belediyecilik tarihine kara bir leke olarak geçti. Başakşehir betonşehir oldu. Esenyurt komple beton. Boş binalar dolduğu zaman adam başına 50 santimetre kare yeşil saha düşmeyecek. Başakşehir’de yeşil alan bırakmayanlar şimdi gelmiş size daha yeşil Büyükçekmece diyor, yatay yapılaşma diyor. Çevirin kafanızı Başakşehir’e bir bakın beton yığınlarından başka ne verdiler ki orada yaşayan insanlara” dedi.

 

“Yalan dolan ortaya çıksın”

Başkan Akgün, Celaliye, Kamiloba, Kumburgaz bölgesinin imar planlarının siyasi malzeme yapıldığını ve bölge halkına gerçeklerin söylenmediğini belirterek imar planlarına yönelik sürecin nasıl engellendiğini de belgeleriyle anlattı. Akgün; “Planı genel olarak yapılıp, bitirildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Ak Parti’nin ve CHP’nin meclis üyelerinin oy birliğiyle 12 Ocak 2018 tarihinde geçti. Büyükşehir’in belediye başkanlığını hala karşımdaki aday sayın Mevlüt Uysal yapıyor. 7 gün içerisinde onaylayıp geçen sene Ocak’ın sonunda bize göndermesi gerekirken 21 Aralık 2018’de meclisin onaylamış olduğu bu planı buraya aday olduğu için planlamaya geri gönderiyor. İmar planında bunları 1 kat indirin diyor. Geldiği zaman karşı adaya şunu sorunuz lütfen 12 Ocak 2018’de Büyükşehir Belediyesi’nin bütün üyelerinden oy birliğiyle geçen planlarınızı 1 ay içerisinde Büyükçekmece Belediyesi’ne askıya çıkmak için neden göndermediniz? 21 Aralık 2018’de Planlama Müdürlüğü’ne gönderirken not olarak ne yazdınız? 1 kat indirin diye yazdırdınız mı? Hayır derse ya siz yada Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar sahtedir. Yalan dolan ortaya çıksın. Bu projeleri durdurduktan sonra size metrobüs getireceğim deme hakkı yok. Ayıp oluyor biraz. Allah nasip ederse 1 Nisan’dan sonra Ekrem İmamoğlu’yla beraber bunların yapamadıkları her şeyi birlikte yapacağız. Türkiye, İstanbul değişecek. Bu şehirde yaşayan bütün canlılara eşit hizmet etmek istiyoruz. Herkesi kucaklamak insani görevimizdir.

 

“Mezarlık yerlerimizi de elimizden aldılar”

 Başkan Akgün, Mevlüt Uysal’ın mezarlıklar konusunda da Büyükçekmece halkına gerçek dışı bilgiler verdiğini savunarak şunları söyledi; “Büyükçekmece Belediyesi’nden devralınan mezarlıklara sadece Büyükçekmece’de yaşayanların definleri yapılacaktır. Altında imzam var. Mezarlık yerlerini bize atıfta bulunarak aleyhimize kullanmaya çalışıyorlar. Ama bu imza onlara ait. Bütün köylerimizin mezarlıkları 50 sene yeterdi. Bizi kandırdılar. Mezarlık yerlerimizi aldılar. 3 sene sonra yer kalmadı. Gerçekleri bilin ona göre muhakemenizi yapın. Büyükçekmece Belediyesi sizin hizmet evinizdir. Daha çok yapacak işlerimiz var. Önümüzdeki dönemde de yine sizlerle birlikte yapacağız.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER