SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

AHMET ÖZER: EMEKLİLER YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLİYOR

AHMET ÖZER: EMEKLİLER YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLİYOR
Bu haber 28 Mart 2024 - 8:00 'de eklendi.
CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özer Esenyurt Cumhuriyet meydanında düzenlenen emekliler mitinginde konuştu. Özer, iktidar partisinin emeklileri yoksulluğa ve yoksunluğa mahkum ettiğini söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği Esenyurt Şube başkanlığı, Esenyurt Cumhuriyet meydanında miting düzenledi. Seslerini Esenyurt’tan yükselten emekliler, emekli maaşlarının geçinebilecek orana yükseltilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özer’in katıldığı mitinge CHP Esenyurt ilçe başkanı Hüseyin Ergin, Türkiye Emekliler Derneği Esenyurt Şube Başkanı Cafer Cengiz, Disk Emekli – sen Esenyurt şube başkanı Mehmet Ali Selçukkaya ve Tüm Emekliler Sendikası Esenyurt Şube Başkanı Gülsen Şener Gülseven katıldı. Mitingde konuşan CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özer, “emekli kardeşlerimiz 30-40 yıllık emek vermesine rağmen bir ev bir araba sahibi olamıyor. Bunca yıllık emek yalnızca karın tokluğuna çalışmayla sonuçlanmıştır. Onlarca yıl emek edip tam rahat edeceğim derken açlık sınırının bile altında yaşamaya zorlanıyorsunuz. Bugün emekli kardeşlerimiz, abilerimiz, ablalarımız kirasını ödeyemeyecek, alışverişini yapamayacak, ilacını bile temin edemeyecek durumdadır. Bizi kıskandıklarını söyledikleri Avrupa’nın emeklisi dünyayı gezerken, bizim yaşlı ve emeklilerimiz askıda ekmek arayacak duruma gelmiştir. Bizim bunu kabullenmemiz mümkün değil. Yıllarını bu ülkeye hizmet ederek geçirmiş insanların mahkum edildiği bu çaresizlik ne akla, ne ahlaka, ne vicdana sığmamaktadır” dedi.

ÖZER EMEKLİLER İÇİN PROJELERİNİ ANLATTI

Prof. Dr. Ahmet Özer mitingde emekliler için projelerini maddeler halinde açıklayarak en büyük destekçileri olacağını söyledi. Emekliler için Lokaller açacaklarını söyleyen Özer, “ Esenkart’ın alışveriş limitini arttıracağız. Daha çok vatandaşın hizmetine sunacağız. Aşevinden günlük yemek desteği sunacağız. Belirli periyotlar ile gıda kolisi ve giyim desteği sağlayacağız. Öncelikle kuracağımız Kent Yoksulluk Fonu ile tek maaş ile geçinen tüm emeklerimizin fatura ve eczane giderlerinde destek sunacağız. Esenyurta kazandıracağımız, alanında ilk ve örnek olacak “Gökevler Geriatri Merkezi” projemiz ile sağlıklı yaşamayı ve bakıma ihtiyaç duyan yaşlılarımıza bakım hizmeti sunacağız. Belediyemize ait tesislerimizde yeme içme hizmetlerinde %20 indirim sağlayacağız. Kuracağımız Halk Lokantalarında %20 indirim uygulayacağız. Uluçınarlar sosyal tesisimizde sosyal, sanatsal faaliyetler, geziler düzenleyerek hizmetleri arttıracağız. Ayrıca Sayın Ekrem İmamoğlu’nun açıkladığı üzere Büyükşehir Belediyemiz emeklilerimize; Tek maaşla geçinen haneye yıllık 10.000 TL Pazar desteği ve Halk ekmekten günlük 1 ekmek desteği verecektir” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER