SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: 30 Nisan’a kadar bütün duruşmalar iptal edildi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: 30 Nisan’a kadar bütün duruşmalar iptal edildi
Bu haber 30 Mart 2020 - 13:42 'de eklendi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargı alanında corona virüsüne karşı alınacak önlemlerle ilgili toplantının ardından açıklama yaptı. Bakan Gül, alınan tedbirler kapsamında 30 Nisan’a kadar bütün duruşmaların iptal edildiğini duyurdu. Tutuklu ve hükümlülerin görüntülü görüşme yapabilmesi için çalışmalar başlatıldığını da ifade eden Gül, “Cezaevlerinde görevli personel evlerine gönderilmeyecek, izole yerlerde kalacaklar” dedi.

Bakan Gül’ün açıklamalarından satır başları:

* Tutuklu ve hükümlülerin görüntülü görüşme yapabilmesi için çalışmalar başlatılmıştır.

* Bugünden itibaren ceza infaz kurumlarımızda aldığımız tedbirlere bir yenisini daha ekliyoruz. Kurumlarda görev yapan tüm personel kurum idarelerince belirlenen süreler sonunda evlerine gönderilmeyerek, izole edilen barınma yerlerinde kalacaklardır.

* HSK’nın kararıyla avukat ya da tarafların mahkemeye de gelmesine gerek kalmaksızın bu konuda tedbirlerin alınması kararı almıştır. 30 Nisan’a kadar tüm duruşmalar ve acil olmayan tüm işler ertelenmiştir.

* Avukat meslektaşlarımızın CMK ödemeleri 6 Nisan itibariyle tümüyle yapılmış olacak.

* Bir mağduriyeti olan vatandaşlarımız için adaletin kapısı kapatılmamıştır. Adaletin izolasyonu olmaz. Sosyal mesafeyi koruyacağız ama adaletle aramıza mesafe koymayacağız.

* Bu sıra dışı süreci fırsata çevirmek isteyenlerin karşısında hukuk vardır, olmaya da devam etmektedir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER