SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ABD’DEN ÇİFT MASKE ARAŞTIRMASI: YÜZDE 95 KORUYOR

ABD’DEN ÇİFT MASKE ARAŞTIRMASI: YÜZDE 95 KORUYOR
Bu haber 11 Şubat 2021 - 11:50 'de eklendi.

ABD’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Salgınla Mücadele Merkezi (CDC) çift maske kullanımının corona virüsüne karşı ne kadar etkili olduğunu gözler önüne seren bir araştırma yayınladı.

Corona virüsü salgınının mutasyona uğramasıyla birlikte uzmanların “çift maske takın” önerisinin bilimsel dayanağı resmi olarak kamuoyu ile paylaşıldı.

ABD’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Salgın Hastalıkla Mücadele Merkezi (CDC) tarafından yapılan açıklamada çift maske takmanın Covid-19’a karşı ciddi anlamda bir koruma sağladığı belirtildi.

CDC’nin açıklamasında, “CDC, cerrahi maske kullanım prosedürünü geliştirmek için iki yöntem üzerinde duruyor. Bunlardan biri kumaştan yapılma bir maskenin cerrahi maske üzerien takılmasıdır. Diğeri ise kumaş maske üzerine takılan cerrahi maskenin kulak bölümünü çift kat dolayarak yanları iyice kapatmak” ifadesi kullanıldı.

CANSIZ MANKEN ÜZERİNDE DENEY

CDC’nin açıklamasında bu şekilde kullanımların enfeksiyon riskini ciddi bir şekilde azalttığı belirtilirken, kullanılan maskenin en ideal şekilde yerleştirilmesi ve her tarafının kapanmasının koruma için kilit bir öneme sahip olduğunun altı çizildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER