SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ESENYURT’TA OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM: KURALLARA UYMAYAN KANTİN MÜHÜRLENDİ

ESENYURT’TA OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM: KURALLARA UYMAYAN KANTİN MÜHÜRLENDİ
Bu haber 26 Aralık 2025 - 11:10 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri, öğrencilerin sağlığını korumak amacıyla okul kantinlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Gerçekleştirilen son denetimlerde, çocuklar için satışı yasak olan sağlıksız ürünler sattığı ve gerekli yasal evraklara sahip olmadığı tespit edilen bir okul kantini mühürlendi.

Denetimler kapsamında İbrahim Özaydın İlköğretim Okulu’nda faaliyet gösteren kantinde yapılan incelemelerde, mevzuata aykırı ürünlerin satışa sunulduğu belirlendi. Satışı yasak olan ürünler zabıta ekipleri tarafından tutanak altına alınarak imha edildi.

Ayrıca kantin işletmecisinin gerekli ruhsat ve belgeleri ibraz edememesi üzerine, ilgili kantin mühürlenerek faaliyetleri durduruldu. Esenyurt Belediyesi yetkilileri, çocukların sağlığını tehdit eden hiçbir uygulamaya müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulayarak, okul kantinlerine yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Yetkililer, velilerin ve okul yönetimlerinin de bu tür durumlarda belediyeye bildirimde bulunmalarının denetimlerin etkinliği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER