Büyükçekmece Belediye Meclisinde, Belediye Başkanı Akgün’ün CHP’li belediyelere yönelik olarak sürdürülen operasyonlar kapsamında tutuklanarak görevden uzaklaştırılması dolayısıyla yerine seçilen başkanvekili Ahmet Şahin’in de tutuklanması ve görevden alınması nedeniyle belediye meclisi yeni başkan vekili seçimini yaptı. İki adayın yarıştığı seçim sonucunda CHP’li Hakan Çebi Büyükçekmece Belediye başkanvekili seçildi.
Gizli oylama ile yapılan seçimde Çebi, 20 oy alırken Cumhur ittifakından AK Parti adayı Mustafa Yazıcı, 13 oy aldı. 1 oy boş ve 1 oyda geçersiz sayıldı.
AK Parti’de Çatlaklık!
Belediye Başkanvekilinin belirlenmesinin ardından her iki adaya da söz verildi. İlk sözü alan Cumhur İttifakı adayı Mustafa Yazıcı, Konuşmasında “Bugün gerçekleşen Belediye Başkanvekili seçimi oturumlu Meclis toplantısının herkese hayırlı olmasını istiyorum” dedi. Süleyman Demirel’in “Demokraside sandıklara küsülmez” sözünü hatırlatan Yazıcı, “Burada bir mücadele yapıldı. Demokratik bir seçim oldu. Netice itibariyle Hakan Çebi kardeşimiz bu göreve getirildi. Rabbim kendisini utandırmasın. Muvaffakiyetler diliyorum. Birbirimize duyarlı olacağız. Kardeşlik iklimi içerisinde bir siyaset iklimini benimsemeliyiz. Hep beraber Büyükçekmece olacağız. Kamu görevi sekteye uğratılmaz. Bizi bekleyen sorunları var. Hukuk kendi mecrasında çalışıyor. Hukukun verdiği kararlara da saygı duyacağız. Yeni yarışlarda buluşmak üzere” diye konuştu.
Yazıcı konuşmasının sonunda, ise “Oy veren vermeyen, aleyhte yazan yazmayan herkese teşekkür ediyorum. Ancak grup içerisinde aykırı davrananlar oldu. Kimsenin şüphesi olmasın çürük elmalar temizlenecektir” tepkisini dile getirirken, meclisi izleyenlerin ortak düşüncesi de Ak Partide çatlaklık olduğu yönünde dikkat çekti!