SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

30 AĞUSTOS ORATORYOSU GÖZ KAMAŞTIRDI

30 AĞUSTOS ORATORYOSU GÖZ KAMAŞTIRDI
Bu haber 01 Eylül 2021 - 11:24 'de eklendi.

Esenyurtlu çocuklar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünü ‘30 Ağustos Oratoryosu’ ile kutladı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve çok sayıda vatandaşın izlediği gösteri, hem coşkulu hem de duygulu anlar yaşattı.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Esenyurt’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde Drama ve Tiyatro eğitimi alan öğrenciler, Zafer’in 99. yıl dönümünde, 30 Ağustos Zafer Bayramı oratoryosunu sahneledi. Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde sahnelenen gösteriyi, çok sayıda vatandaşın yanı sıra Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, Esenyurt Kent Konseyi yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de izledi. Nazım Hikmet’in Kuvâyi Milliye Destanı’ndan derlenen ve çeşitli yaş gruplarından seksen kişilik öğrenci ekibi tarafından sahnelenen oratoryo, izleyenlerden büyük alkış aldı.

“BİRLİĞE, BERABERLİĞE HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR”

Oratoryoyu büyük bir beğeniyle izleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yüz yıl önceki birlik ve beraberlik ruhunun, mücadeleyi başarıya dönüştürdüğünü vurguladı. Başkan Bozkurt, “Aradan yüz yıla yakın süre geçmesine rağmen, Esenyurt’taki çocuklar ‘Biz Esenyurt’un çocuklarıyız ve Atatürk’ü anıyoruz’ diyorsa; bu, yapılan işin değerinin büyüklüğünü ve buna nasıl sahip çıkıldığını gösterir. Kurtuluş Savaşı’ndaki başarının altında yatan en önemli güç olan birliğe, beraberliğe her zaman ihtiyacımız var ve bu birliği koruyoruz, bunun için çok mutluyum” dedi.

 

“ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR YÜREĞİMİN EN DERİNLİKLERİNDE SAKLAYACAĞIM”

Farklı ırk, inanç ve farklı bölgelerde yaşayan insanların, emperyalist güçlere karşı tek yumruk olduğunu hatırlatan Başkan Bozkurt, “Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Bunu ömrümün sonuna kadar yüreğimin en derinliklerinde saklayacağım” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER