SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

“19 MAYIS TÜRK MİLLETİNE VURULMAK İSTENEN ESARET ZİNCİRİNİN KIRILDIĞI GÜNDÜR”

“19 MAYIS TÜRK MİLLETİNE VURULMAK İSTENEN ESARET ZİNCİRİNİN KIRILDIĞI GÜNDÜR”
Bu haber 18 Mayıs 2021 - 11:43 'de eklendi.

Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinin 102’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin kırıldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımıdır” dedi.

“102’inci şan ve şeref yılını kutluyoruz”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

19 Mayıs 1919 Türk Ulusu’nun tarihinde çok özel bir gündür. Yenilmiş, yorgun ve yoksul düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği gündür. 19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolun başlangıcı olan millet iradesini esas alan yeni bir anlayışı ortaya konmuştur. Bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, çağdaş yaşam ve kurumlarımız o gün başlatılan mücadelenin eseridir. Türk Ulusunun kurtuluşu için 19 Mayıs 1919’da ilk adımı atan Mustafa Kemal Paşa, Samsun’da başlatmış olduğu kurtuluş harekatını nihai olarak 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlandırmıştır. Geleceğimiz olan gençlerimizin 102 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi sonsuza taşıyacaklarına inancım tamdır. Bu gün Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’inci şan ve şeref yılını kutluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER