SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

100 bisikletli Çanakkale ruhuyla 330 kilometre pedal çevirecek…

100 bisikletli Çanakkale ruhuyla 330 kilometre pedal çevirecek…
Bu haber 16 Mart 2019 - 13:52 'de eklendi.

Her yıl geleneksel olarak pedallarını Çanakkale için çeviren Büyükçekmeceliler bu yıl da Çanakkale’yi geçilmez kılan şehitlerimizi anmak ve onlar adına saygı duruşunda bulunmak için yola çıktı.Yüzlerce Büyükçekmeceli bisikletçi Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yılı için yola çıkarak Çanakkale’ye pedal bastı.

Akgün, yorgun köpeğe elleriyle su içirdi

Çanakkale ruhuyla yola çıkan bisikletçiler 330 kilometre pedal çevirerek 18 Mart sabahı Çanakkale de olacak. Büyükçekmece 100. Yıl Çanakkale Anıtı önünden sabahın erken saatlerinde hareket eden bisikletçilere ilk 10 kilometrede Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de eşlik etti. Grubun önünde yer alan ve 10 kilometre boyunca grubun en önünde koşan sevimli köpek ise etkinliğe ayrı bir renk kattı. Başkan Akgün, 10 kilometre boyunca bisikletçilerle koşan köpeğe elleriyle su içirdi.

 

“Cumhuriyetin temelinin atıldığı yer Çanakkale’dir”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı yerin aynı zamanda da Çanakkale Destanı’nın yazıldığı yer olduğuna dikkat çekerek; “Bugün Büyükçekmece Çanakkale Anıtı’ndan 330 kilometrelik yol için pedal basmaya başlayacak. Atalarımızı ana ana Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını anarak Çanakkale destanının yazıldığı topraklara sağ salim ayak basacaksınız. Oradan getireceğiniz toprakla 18 Mart günü burada defne ağacı dikeceksiniz. Özellikle milli bayramlarda kahramanlık destanı yazan büyük insanların ruhlarını şad etmek bizim için atalarımıza yapabileceğimiz en kolay manevi değer ifade eden güzel hareketlerdir. Hepinize başarılar diliyorum. Çanakkale Destanı’mızın 104. Yılı kutlu olsun. Bütün askerlerimiz, şehitlerimiz ve kahraman Türk halkının ruhu şad mekanları cennet olsun” ifadesini kullandı.

 

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi, Büyükçekmece Bisiklet Kulübü ve Büyükçekmece Bisiklet Ali Hüryılmaz İhtisas Kulübü işbirliğiyle gerçekleşen etkinliğe İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Fatih Gürakar, belediye meclis üyelerinin yanı sıra ve çok sayıda Büyükçekmeceli katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER