SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA ÖZEL EĞİTİM VE ERGOTERAPİ DESTEĞİ!

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA ÖZEL EĞİTİM VE ERGOTERAPİ DESTEĞİ!
Bu haber 02 Kasım 2026 - 11:03 'de eklendi.

ÇÖZGER raporu şartı aranmadan hizmet veren Destekleyici Etkinlik Merkezi, 0-8 yaş aralığındaki özel gereksinimli çocuklara ücretsiz özel eğitim ve ergoterapi desteği sunuyor. Merkez, aileleri de çocukların gelişim sürecine dahil ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi, özel gereksinimli çocukların gelişimini desteklemek ve ailelere katkı sunmak amacıyla Destekleyici Etkinlik Merkezi’ni hizmete açtı. 0-8 yaş aralığındaki çocuklara yönelik merkezde, Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER) şartı aranmadan tamamen ücretsiz özel eğitim ve ergoterapi hizmeti veriliyor.

Her çocuğun bireysel ihtiyaçları ve gelişim özellikleri dikkate alınarak hazırlanan programlarla çocukların mevcut becerilerinin geliştirilmesi, yeni beceriler kazanması ve günlük yaşamda daha bağımsız hale gelmesi hedefleniyor.

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE ÇOK YÖNLÜ DESTEK

Merkezde sunulan özel eğitim hizmetleri kapsamında sosyal-duygusal gelişim, dil ve konuşma, okuma-yazma, Türkçe, matematik, psikomotor ve öz bakım becerilerine yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor.Ergoterapi uygulamalarında ise beslenme, motor beceriler, duyu bütünleme, motor planlama, öz bakım ve sosyal beceriler üzerine yoğunlaşılıyor. Böylece çocukların çevreleriyle daha sağlıklı etkileşim kurmaları ve günlük yaşam aktivitelerini mümkün olduğunca bağımsız gerçekleştirmeleri destekleniyor.

AİLELER DE SÜRECE DAHİL EDİLİYOR

Destekleyici Etkinlik Merkezi’nde yalnızca çocuklara değil, ailelere yönelik de çalışmalar yürütülüyor. Düzenlenen bilgilendirme seminerleriyle velilerin çocuklarının gelişim süreçleri ve ihtiyaçları konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Ailelerin eğitim sürecine aktif katılımı teşvik edilerek merkezde yapılan çalışmaların günlük yaşamda da sürdürülmesi hedefleniyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +8°
L: +5°
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+7° +6° +6° +9° +11° +13°
+4° +3° +4° +4° +6° +8°
İLGİLİ HABERLER