Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükçekmece İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi, Mimarsinan Kapalı Spor Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen kongrede mevcut İlçe Başkanı Nesri Hacı, delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi ve güven tazeledi.
Divan Başkanlığını MHP Genel başkan yardımcısı İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu’nun yaptığı kongreye, MHP İstanbul İl Başkanı Volkan Yılmaz başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Kongrede birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıkarken, teşkilatın Büyükçekmece’deki çalışmalarını daha da güçlendirerek sürdüreceği vurgulandı.
Kongreye AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Rasim Yağar, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi İlker Gürbüz, Büyükçekmece önceki dönem belediye başkan adayı Recep Erol, Büyükçekmece Şoförler Odası Başkanı Mahir Ereke, MHP Büyükçekmece Belediye Meclis Grup Başkanvekili Mustafa Kemal Gül ve
Cumhur İttifakı belediye meclis üyeleri, Büyük Birlik Partisi ilçe başkanı Onur Güleç, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partili iştirak etti.

“Ayrışmadan Kenetlenerek Çalışmalarımıza Devam Edeceğiz”
Kongrede yeniden ilçe başkanlığı görevine seçilen Nesri Hacı, yaptığı teşekkür konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Hacı, kongrenin sadece bir seçim süreci olmadığını, aynı zamanda liderlerine, davalarına ve Türkiye’ye olan bağlılıklarını bir kez daha ortaya koydukları önemli bir gün olduğunu ifade etti.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türk milletinin birliği, devletin bekası ve vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden köklü bir hareket olduğunu belirten Hacı, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin liderliğinde millete hizmet etmeyi sürdüreceklerini söyledi.
Konuşmasında teşkilat mensuplarına da seslenen Hacı, “Milliyetçi Hareket Partisi günü kurtarmanın değil, geleceği inşa etmenin hareketidir. Büyükçekmece teşkilatı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ayrıştıran değil birleştiren, kıran değil kucaklayan, şahsi hesapların değil dava şuurunun peşinden giden bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Yeni dönemde vatandaşlarla daha güçlü bağlar kuracaklarını ifade eden Hacı, Büyükçekmece’nin her mahallesinde ve sokağında vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edeceklerini belirterek kongreye katılan tüm misafirlere, delegelere ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Volkan Yılmaz’dan Birlik Mesajı
Kongrede konuşan MHP İstanbul İl Başkanı Volkan Yılmaz ise İstanbul genelinde teşkilat çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü belirtti. İstanbul’un 39 ilçesinde teşkilatlanma sürecinin tamamlandığını ifade eden Yılmaz, ilçe başkanlıklarıyla güçlü bir iletişim içerisinde olduklarını söyledi.
Yılmaz, yeniden ilçe başkanlığı görevine seçilen Nesri Hacı ve yönetimini tebrik ederek yeni dönemde başarılar diledi. Kongre, birlik ve beraberlik mesajları eşliğinde çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.


